Liikluskindlustuse poliis ja roheline kaart

 
Anname Sulle ülevaate, mis vahe on liikluskindlustuse poliisil ja rohelisel kaardil ning millal Sul võib neid vaja minna.

Mis on liikluskindlustuse poliis ja roheline kaart?

Liikluskindlustus

Liikluskindlustus on kohustuslik kindlustus, mille alusel hüvitatakse avarii käigus teistele põhjustatud vara- ja isikukahjud. Sinu auto remondikulusid sellega ei korvata — siis on abiks kaskokindlustus.

Liikluskindlustuse poliis

Ostes liikluskindlustuse, sõlmid sa kindlustusseltsiga lepingu. Poliis on lepingu väljatrükk, kus on välja toodud kindlustusperiood ja selle alusel arvestatud kindlustusmakse.

Roheline kaart — rahvusvaheline liikluskindlustuse poliis

Roheline kaart ehk rahvusvaheline liikluskindlustuse poliis on kehtivat liikluskindlustust tõendav dokument, mida võib vaja minna autoga välismaale sõites. Nii nagu Eestiski, hüvitatakse rohelise kaardi alusel välismaal kaasliiklejatele või sõidukitele tekitatud kahjud.

Alates 01.07.2020 ei pea roheline kaart enam rohelisel paberil olema — piisab väljatrükist tavalisele valgele paberile.

Rohelise kaardi saad mugavalt tellida Ifi iseteenindusest ning selle endale välja trükkida. 

Millal on liikluskindlustuse poliisi ja millal rohelist kaarti vaja?

Eestis liigeldes ei pea poliisi kaasas kandma, politseil on võimalik poliisi kehtivust elektrooniliselt kontrollida. Küll aga vajad oma kindlustuse poliisi Eestist väljaspool.

  • Kui reisid Eestist välja Euroopa Majanduspiirkonna (sh Euroopa Liidu) riikidesse või Šveitsi, võta kaasa tavaline liikluskindlustuse poliis.
  • Kui reisid Euroopa Majanduspiirkonna riikidest väljapoole, võta kaasa liikluskindlustust tõendav roheline kaart. Rohelist kaarti vajad riikides: Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia, Maroko, Moldova, Montenegro, Suurbritannia, Serbia, Tuneesia, Türgi.

Alates 1. juunist 2023 ei kehti Eestis välja antud rohelised kaardid enam Venemaal ja Valgevenes. If ei väljasta alates 1. aprillist 2023 enam Venemaa ja Valgevene kehtivusega rohelisi kaarte.

Kuidas ma saan rohelise kaardi?

Rohelise kaardi saad tellida, saates Ifile avalduse iseteeninduse kaudu või helistades kindlustustelefonil 777 1211. Rohelise kaardi tellimine on kehtiva liikluskindlustuse ajal tasuta.

Turvalist liiklemist nii Eestis kui välismaal! Välismaal liigeldes veendu, et lisaks sõidukikindlustusele oleks sul olemas ka reisikindlustus

Tutvu lähemalt Ifi laiema kaitsega kaskokindlustusega ning meie liikluskindlustuse võimalustega. 

Liikluskindlustust vajad igal ajal. Eestist väljas vajad sõidukile liikluskindlustuse poliisi või rohelist kaardi.
Eestis liikluskindlustuse poliisi kaasas kandma ei pea. Euroopa majanduspiirkonnas vajad liikluskindlustuse poliisi ja EU majanduspiirkonnast väljas rohelist kaarti.