Esimesed väljasõidud libeduse tõttu – olge ettevaatlikud!

If Kindlustusele on laekunud juba esimesed juhtumid, kus varahommikuse libeduse tõttu on sõiduk teelt välja sõitnud. Soovitame autojuhtidel eriti ettevaatlik olla just hommikuti enne päikesetõusu ning arvestada, et puude lehed teel võivad samuti sõiduolud väga libedaks muuta.

Esimene selline juhtum leidis aset möödunud pühapäeva hommikul kella 7 ajal Tallinnas, kus kurvist libeduse tõttu teelt välja vastu puud sõitnud sõiduk sai sedavõrd kannatada, et selle taastamine ei ole enam mõttekas.

Kõige libedamad on teed varahommikuti ning õhtuti, kui temperatuur alla nulli langeb. Eriti ettevaatlik tasub olla sildadel, viaduktidel ning metsavaheteedel.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on hommikune libedus väga salakaval ja sageli peidab end puude lehtede all. „Kuigi tavapäraselt on libedamad just kõrvalisemad ja asulavälised teed, siis praegu tundub, et ka linnatänavad võivad varahommikul ootamatult libedad olla. Liialt kulunud suverehvid oleks mõistlik juba täna talverehvide vastu vahetada, kuna härmas ning lehtedega kaetud teel on kulunud suverehvidega juba väga ohtlik sõita,“ lisas Kiibus.

Libeduse tõttu teelt välja sõitnud Ifi kaskokindlustuse kliente aitab teele tagasi ning vajadusel ka remonditöökotta Ifi autoabi, mille saab tasuta tellida Kindlustustelefonile 777 1211 helistades.

Tänavu on If Kindlustusele sõidukikahjudest teada antud 21 703 korral, neist 8021 on liikluskindlustuse ning 13 682 kaskokindlustuse kahjud. ​