Jaanuaris kasvasid varakahjud 41 protsenti, enim õnnetusi kodudes põhjustab vesi

Möödunud kuul maksis If Kindlustus oma klientidele 2377 kahjujuhtumi eest 3,1 miljonit eurot hüvitisi. Varakahjud kasvasid jaanuaris 41 protsenti, enamus kahjusid põhjustas veeavarii.

Registreeritud õnnetuste arv kasvas lõppenud kuul 19,7 protsenti aastataguse ajaga võrreldes. Kõikidest jaanuaris registreeritud õnnetustest moodustasid 70,7 protsenti sõidukikahjud ning nende koguarv kasvas aastaga 26,9 protsendi võrra.

46,2 protsenti Eestis juhtunud õnnetustest leidsid aset Tallinnas ja Harjumaal.

Varakahjudest teatati 657 juhul ning nende arv kasvas aastataguse ajaga 41 protsendi võrra. Kolmandik kodus juhtunud õnnetustest oli tingitud veeavariist.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul ongi kodukindlustuse peamised kahjud seotud veeavarii ja õnnetusjuhtumitega. „Veekahjud on peamiselt seotud kas mõne kraani või liitmiku purunemisega või siis lihtsalt hooletusega, kus inimene unustab vee jooksma või pesumasina vooliku õigesse kohta asetada. Talvisel perioodil põhjustab veekahjusid ka katuselt koristamata lumi. Õnnetusjuhtumiks on peamiselt kodune elektroonika, mis maha kukkudes või vedelikuga kokku puutudes koostöö on lõpetanud,“ selgitas Jõhvik.

Jõhvik tuletab inimestele meelde, et veega seotud õnnetused põhjustavad sageli kahjusid ka alumistele naabritele ning siin on oluline meeles pidada, et tavaline kodukindlustus naabritele põhjustatud kahjusid ei korva, selleks tuleb sõlmida vastutuskindlustus.