Lumise nädalaga ligi 400 liiklusõnnetust

Nädal aega talviseid teeolusid kasvatasid nii kaskokindlustuse kui ka liikluskindlustuse kahjujuhtumite arvu kolmandiku võrra. Alates möödunud kolmapäevast on Ifi kliendid teada andnud 372 õnnetusest, kus sõiduk on õnnetuse tagajärjel viga saanud. Neist 221 toimusid Harjumaal ning kokku läheb sõidukite remont maksma üle poole miljoni euro.

372-st nädala jooksul juhtunud õnnetusest 188 olid liikluskindlustuse ning 184 kaskokindlustuse kahjud. Õnnetuste põhjused oli tüüpilised esimesele lumele: peamiselt libiseti otsa ees liikunud sõidukile või siis sõideti libeduse tõttu teelt välja.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuhi Taavi Kiibuse sõnul on täna liikluses kolm olulist märksõna: korralikud talverehvid, teeoludele ja juhi võimetele vastav sõidukiirus ning piisav pikivahe.

„Kuigi seadus lubab täna veel suverehvidega sõita, ei ole kindlasti mõistlik seda teha. Plekimölgid saab teeninduses korda, kuid liiklusõnnetustes saavad viga ka inimesed ning tagajärjed võivad väga traagilised olla. Tasub kontrollida ka talverehvide seisukorda – vanemad rehvid muutuvad lamelli kulumise tõttu kõvaks ning nendega ei ole enam turvaline liigelda. Panen inimestele südamele, et libedate teeoludega ei pea ilmtingimata lubatud suurima kiirusega sõitma – valige kiirus, millega tunnete ennast nende teeoludega kindlamalt. Samuti tuleb meelde tuletada pikivahe hoidmist, mis libedate teeoludega on kindlasti üks võtmetegureid õnnetusse sattumiseks nii asulas kui ka maanteel,“ lisas Kiibus.

Viimase nädala liiklusõnnetused maakonniti: Harjumaa 221, Tartumaa 30, Lääne-Virumaa 19, Ida-Virumaa 18, Pärnumaa 14, Viljandimaa 8, Järvamaa 7, Võrumaa 7, Valgamaa 7, Raplamaa 7, Saaremaa 6, Jõgevamaa 5, Läänemaa 3, Põlvamaa 3 ning Hiiumaa 2. Välismaal registreeriti 15 õnnetust, kõige rohkem Soomes (7) ning Rootsis (3).

Libeduse tõttu teelt välja sõitnud Ifi kaskokindlustuse kliente aitab tasuta teele tagasi ning vajadusel ka remonditöökotta Ifi autoabi, mille saab tellida Kindlustustelefonile 777 1211 helistades. ​