Traagilised jõulud – kaks hävinud elumaja ning üks hukkunu

Tänavused jõulupühad olid väga kurvad – tulekahju hävitas kahe If Kindlustuse kliendi kodu ning röövis seejuures ka ühe inimelu. Hukkunuga tulekahju sai esialgsel hinnangul alguse gaasiseadmest ning teise kodu hävitas elektriseadmest alguse saanud tulekahju. Mõlemad tulekahjud toimusid jõulupühadel. If Kindlustus soovitab gaasiseadmete kontrolliks kutsuda ekspert.

Esimene tulekahju sai alguse jõululaupäeval (24.12) Jõgevamaal, kus elanikke kodus ei olnud ning tulekahju avastasid naabrid. Elumaja hävis tules pea täielikult.

Teine ning traagilisem tulekahju toimus teisel jõulupühal (26.12) Järvamaal, kus oletatav gaasiseadme rike süütas hoone väga kiiresti. Maja perenaisel õnnestus leekides majast pääseda, kuid tema abikaasal paraku mitte.

Esialgsetel andmetel võis traagiline tulekahju alguse saada gaasiballooni küljes oleva vooliku vigastusest.

If Kindlustuse varakahjude grupijuht Piret Jõhvik soovitab kõik kodused gaasiseadmed ning nende ühendused lasta eksperdil üle kontrollida. „Gaasiseadme põhjustatud õnnetused on sageli väga kiiresti arenevad ning tekitavad seetõttu ka rohkem kahju. Paljudel inimestel on kodus gaasiboilerid ning balloonid – palun kontrollige nende seadmete voolikuid ja ühenduskohti ning kui näete murenemise jälgi või muid vigastusi, siis asendage need esimesel võimalusel. Kiiresti tuleb tegutseda ka juhul, kui tunnete gaasi lõhna. Samuti panen südamele, et gaasiseadmeid tuleb iga kahe aasta järel lasta eksperdil kontrollida,“ lisas Jõhvik.

24.-26. detsembril andsid Ifi kliendid teada 11 varakahju juhtumist, enamjaolt oli tegemist veeavariide ning telefonide purunemistega. Tänavu on If Kindlustusele teada antud 157 tulekahjust kogusummas 4,6 miljonit eurot.