Tugevad tormituuled ja vihmasajud tõid rekord arvu kahjusid

Juulis andsid Ifi kliendid varakahjudest teada 849 korral, mida on 42 protsenti enam möödunud aasta juuliga võrreldes ning ühtlasi on see ka suurim varakahjude arv ühes kuus läbi aegade. Varakahjude kasvu põhjustasid tormituuled ning vihmasajud. Kokku maksis If Kindlustus juulis oma klientidele 2689 kahjujuhtumi eest 3,9 miljonit eurot hüvitisi.

Suurimad väljamaksed olid juulis varakahjudes ja kaskokahjudes, kus If korvas vastavalt 1,44 ja 1,39 miljoni euro eest kahjusid. Liikluskahjusid hüvitati 0,99 miljoni ulatuses.

Varakahjude hüppelise kasvu põhjustasid 3. juulil puhunud tugev tuul ning 10. juuli suur sademete hulk.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul näitavad suured kahjunumbrid selgelt, et tugev tuul ning sademed ohustavad otseselt meie kodu ja vara ning selleks tasub valmis olla. „Kui ilmajaam lubab tuult üle 20m/s on selge oht ka hoonetele ning varale. Sellise ilmaennustuse puhul soovitan hoovist kergesti lenduvad esemed kokku korjata ning uksed-aknad suletuna hoida. Meie praktika näitab, et tugeva tuulega kipuvad ka batuudid lendu tõusma ja hooneid vigastama. Lisaks soovitan kindlustusseltsist uurida, kas teie kodukindlustus sisaldab ka koduse vara kaitset, kuna sageli rikub tormi põhjustatud voolukõikumine kodust elektroonikat,“ lisas Jõhvik.

3. juuli tugev tuul põhjustas hoonetele kahju 176. korral kogusummas 360 000 eurot ning enim sai kannatada Tartumaa (81), Võrumaa (28), Harjumaa (20), Põlvamaa (11) ning Valgamaa (12).

10. juuli suur sademete hulk põhjustas hoonetele kahju 100 korral kogusummas 200 000 eurot, kõige rohkem teateid kahjudest laekus Harjumaalt (74). Lisaks kahjustas tänavatele kogunenud vesi 11 sõidukit.