Vastutuskindlustus korvab ka jalgratturi põhjustatud liiklusõnnetuse kahjud

Kui autojuht põhjustab liiklusavarii, siis kannab kahjud kindlustusselts, kuid jalgratturi põhjustatud kahjud korvab kindlustusselts üksnes juhul, kui ratturil on sõlmitud eraisiku vastutuskindlustus. Politsei andmetel toimus möödunud aastal jalgratturitega 180 liiklusõnnetust.

Eraisiku vastutuskindlustus kaitseb kogu perekonda ning aitab olukorras, kus põhjustatakse kahju kolmandatele isikutele, kes ei ole pereliikmed. Näiteks kui jalgrattur põhjustab liiklusõnnetuse või kui laps kriibib mänguhoos naabrimehe auto või tehnikapoes pillate mõne eseme maha – sellisel juhul korvab kahjud kindlustus.

If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul on eraisiku vastutuskindlustus meie inimestele veel võõras asi. „Kõik me teame, et kindlustada saab kodu ja autot, kuid kindlustuslahendusi on tegelikult oluliselt rohkem. Vastutuse kindlustamine tähendab üldistatult seda, et kui põhjustad teisele inimesele või tema varale kahju, siis kindlustus korvab selle.

Eraisiku vastutuskindlustuse saab juurde osta kodukindlustusele ning sobib hästi ka jalgratturitele, sest ilma selleta tuleb neil põhjustatud liiklusõnnetuse kahjud endil hüvitada,“ lisas Pärn. Eraisiku vastutuskindlustus maksab keskmiselt 2 eurot kuus.

Politsei- ja Piirivalveameti statistika kohaselt toimus möödunud aastal jalgratturi osalusel 180 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 174 ja hukkus 3 jalgratturit. ​