If Kindlustus maksis mais 3,5 miljonit eurot hüvitisi

Lõppenud kuul maksis If Kindlustus oma klientidele 2513 kahjujuhtumi eest 3,5 miljonit eurot hüvitisi. Suurimad maikuu väljamaksed olid kasko- ja liikluskindlustuse kahjude eest, kus If korvas kummagi puhul 1,2 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitas If 1 miljoni euro ulatuses.76% hüvitiste summast maksti välja Eestis toimunud ja 24% välisriikides juhtunud kahjude eest.

Varakahjudest teatati Ifile mais kokku 653 korral ja nende arv kasvas mullu sama ajaga võrreldes 21% võrra. Maikuu varakahjude arvu mõjutas aprilli viimaste päevade torm, millest teatati kokku 18 korral.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul teatati mais ka kümnest kodudes toimunud tulekahjust, millest viis kodu said suuri kahjustusi ja kaks hävis täielikult. „Kuna Eestimaa suvi on jahedavõitu, siis tuletame meelde, et ka suvisel perioodil tuld tehes ei tohi küttekoldeid järelevalveta jätta,“ ütles Jõhvik.

Jõhviku sõnul on viimasel ajal sagenenud ka koduse varaga seotud kahjude arv. „Mais näitas kasvavat trendi nutiseadmetega juhtunud kahjude arv, millest enamuse põhjuseks oli mobiili või tahvelarvuti kukkumine. Kuid kasvavalt põhjustasid kahjusid ka lapsed ja lemmikloomad. Näiteks kui kass on harjunud riiulil kõndima, siis ei tasu tema teele takistuseks mobiiltelefoni panna. Ning kui nutiseade lapsele vanni kaasa anda, siis on 99% tõenäosus, et see ka vette lipsab. Soovitame üle vaadata oma kodukindlustuse leping, et see kataks koduse varaga juhtunud kahjud,“ lisas Piret Jõhvik.

Kõikidest mais registreeritud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud. Lisaks teatati ka 178 reisikahjust, 152 õnnetusjuhtumist ja 154 kassi ja koera kindlustusega seotud kahjust. Lemmikloomadega toimunud õnnetustest oli enamuse põhjuseks looma haigusega seotud ravikulud, kuid esines ka viie lemmiklooma hukkumine haiguse ja kahel puhul õnnetusjuhtumi tõttu.

If Kindlustuse suurimad hüvitised maikuus:

  • Liikluskindlustus – 360 264 eurot - 2011. aastal toimunud liiklusõnnetus Soomes, kui juhtimisõiguseta juht põhjustas õnnetuse, kus kannatanul on tõsised tervisekahjustused
  • Ettevõtete varakindlustus – 130 833 eurot - tulekahju, milles hävis hoone ja seal asuv vara
  • Kodukindlustus - 67 240 eurot – talumaja põleng Läänemaal
  • Kaskokindlustus – 33 220 eurot – veoauto sõitis Lõuna-Eestis kraavi
  • Reisikindlustus – 24 437 eurot– meditsiinikulud Hispaanias. Kindlustatul algasid seljavalud ja ta vajas operatsiooni.
  • Õnnetusjuhtumikindlustus – 1518 eurot – õnnetus jalgrattaga kukkudes
  • Koera ja kassi kindlustus – 1151 eurot – koerale tehti eutanaasia