Öökülmad ja lumi on kaasa toonud esimesed liiklusõnnetused

If Kindlustusele on viimase kolme päevaga teatatud kümnest juhtumist, kus libedate teeolude tõttu on sõidukid kaotanud juhitavuse ja sattunud avariidesse. Esimene lume tõttu toimunud teelt väljasõit leidis aset juba kolmapäeva hilisõhtul Harjumaal. Laekunud on ka teade esimesest õnnetusjuhtumikahjust, kus libedal teel kukkudes sai vigastada jalakäija.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul tasub liikluses eriti ettevaatlik olla just hommikuti enne päikesetõusu, kui jäite oht on teedel suurim.

„Oma praktikast näeme, et esimene lumi saabub autojuhtidele ikka ootamatult ja lume tulekuga kasvab liiklusõnnetuste arv alati hüppeliselt. Samas oleks ilmastikust tingitud õnnetusi hulga vähem, kui autojuhid valmistuksid libeda tulekuks aegsasti ja peaksid meeles paari põhitõde. Varuge rohkem aega sihtpunkti jõudmiseks, olge tähelepanelikud kaasliiklejate suhtes ning valige teeoludele vastav sõidustiil ja kiirus,“ sõnas Kukk.

Hetkel on suurenenud oht ka metsloomadele otsasõiduks, mida on libeda tee korral veelgi raskem vältida. Eriti tähelepanelik tasub olla neil, kellel on rohkem sõitmist kõrvalistel ja asulavälistel teedel.

„Suverehvidega sõitmine lumisel teel on ohtlik nii iseendale kui ka teistele liiklejatele. Kuna ilmateenistuse prognoosi kohaselt on ka lähipäevil oodata miinuskraade, lörtsi ja lund, siis tasuks suverehvid esimesel võimalusel talverehvide vastu vahetada,“ lisas Kukk.

Libeduse tõttu teelt välja sõitnud Ifi kaskokindlustuse kliente aitab Ifi Autoabi, mille saab tasuta tellida Kindlustustelefonile 777 1211 helistades.

Käesoleval aastal on If Kindlustusele sõidukikahjudest teada antud 19 395 korral, neist 6608 on liikluskindlustuse ja 12 787 kaskokindlustuse kahjud.