Tormid põhjustasid augustis viimase kümne aasta varakahjude rekordi

Augustis teatati If Kindlustusele 860 varakahjust ja see on viimase kümne aasta suurim ühes kuus registreeritud varakahjude arv. Enim kasvatasid õnnetuste arvu tugev tuul, äike ja vihmasajud. Kolmandik eluasemetega toimunud kahjudest olid tingitud veeavariidest, 20% juhtudel oli tegu tormikahjudega ning 14% koduse vara elektrikahjudega.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul on tormid viimasel ajal kõikjal maailmas teinud suurt laastamistööd ja ka Eestis on viimase kahe aasta tormide poolt põhjustatud kahjud märkimisväärsed.

„Augustis küündis suurim loodusjõududest tingitud kahju 32 000 euroni, kui tugev tuul lõhkus ühes majapidamises kolme hoone katused ja kasvuhooned. Keskmine tormikahju eluasemele on paar tuhat eurot näiteks tuule poolt räsida saanud katuse parandamiseks, kuid äikese tõttu süttinud maja taastamiseks võib kuluda ka paarsada tuhat eurot. Ka kindlustamata kortermaja elanikel tuleb ennetavalt mõelda, kuidas pärast tormikahju endine elu-olu taastada. Kui selleks rahalisi vahendeid napib, võib see osutuda üle jõu käivaks ettevõtmiseks, mis halvab pikaks ajaks tavapärase elurütmi,“ ütles Jõhvik.

Augustis maksis If Kindlustus oma klientidele 2518 kahjujuhtumi eest 2,8 miljonit eurot hüvitisi. Suurimad augusti väljamaksed olid kasko- ja liikluskahjudes, kus If korvas vastavalt 1,2 miljoni ja 686 000 euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitas If augustis 844 000 euro ulatuses.

If Kindlustuse suurimad augustikuu väljamaksed:

  • Ettevõtete vastutuskindlustus: 151 804 € – õnnetus veose transportimisel
  • Kaskokindlustus: 32 416 € – klient kaotas sportauto roolis auto üle kontrolli ja sõitis vastu betoonposti
  • Reisikindlustus: 18 855 € – kindlustatul tekkis Taanis tervisehäire ja vajas haiglaravi
  • Kodukindlustus: 18 314 € – elumaja põleng
  • Liikluskindlustus: 13 500 € – sõidukite kokkupõrge Tartus, mille tagajärjel läks sõiduk mahakandmisele
  • Õnnetusjuhtumikindlustus: 1418 € – kindlustusvõtja kukkus motokrossi sõites Tartumaal
  • Koera ja kassi kindlustus: 940 € – koera raske haigestumine