If kindlustus tuletab meelde: ärge unustage suvel linnakodu ohutust!

If Kindlustus tuletab kõigile meelde, et suvel kasvab hüppeliselt kodudesse sissemurdmiste arv, sest vargad on kiired ära kasutama valveta jäänud linnakodusid.

„Meie statistika näitab, et kodudesse sissemurdmiste arv tõuseb just suveperioodil, kui inimesed on reeglina puhkusereisidel või maakodudes ära,“ kommenteeris Veiko Sepp, Ifi kodukindlustuse tootejuht. „Vargad jälgivad inimeste tegemisi ning tegutsevad kiiresti, kui maja ümber või korteris ei ole näha liikumist.“Üldjuhul sisenetakse valveta jäänud elamistesse akna kaudu ja enim varastatakse majapidamistest kodutehnikat ja väärisesemeid.

If Kindlustuse 7 soovitust, kuidas oma kodu varaste eest kaitsta:

  1. ​Kui Sul on korralikud lukud ja signalisatsioon, siis pea meeles neid ka kasutada.
  2. Lepi kokku mõne naabri või lähedasega, et nad Su kodul silma peal hoiaks, regulaarselt postkasti tühjendaks, võimalusel muru niidaks ja lülitaks tööle õuevalgustuse, et mitte anda varastele vihjet pererahva eemalolekust.
  3. Ära jäta kodus varaste nähtavusse väärtuslikke esemeid, mida on kerge ära viia, nt mobiiltelefon, sülearvuti, ehted või autovõtmed.
  4. Koduhoovis pane jalgrattad, kallis aiatehnika ja tööriistad pärast kasutamist alati lukustatud panipaika.
  5. Ära jaga sotsiaalmeedias avalikult oma kaugemaid reisiplaane ja infot, et viibid parasjagu pikemalt kodust eemal. Kindlasti ei maksa nt Facebookis postitada pilte kodust, millel on näha majanumber või selgelt kodune sisustus. Oluline, et seda teaksid ka lapsed.
  6. Tõmba kodust lahkudes ette kardinad, et eemalt poleks võimalik jälgida korteris või majas toimuvat liikumist.
  7. Kindlusta oma kodu ja kodune vara. Kindlustusleping ei aita vargust ära hoida, küll aga on sellest palju abi kahju korral.​