Meeldetuletus autoga reisijatele – Euroopa liidu piires peab liikluskindlustuse poliis paberil kaasas olema

If Kindlustus soovib kõigile autoga suvel Euroopasse reisijatele meelde tuletada, et Euroopa Liidu piires sõites peab liikluskindlustuse poliis olema kaasas paberkandjal. Samas nn rohelist kaarti ei ole Euroopa Majanduspiirkonnas autoga reisides üldse tarvis.

If Kindlustuse liikluskindlustuse tootejuhi Reet Veilbergi sõnul võib suvel autoga Eestist väljaspoole puhkama sõites tulla viimase hetke üllatusena, et lisaks sõiduki registreerimistunnistusele peab kaasas olema ka liikluskindlustuse poliis. „Eestis pole me enam ju harjunud paberkujul dokumente kaasas kandma ning et liikluskindlustuse poliisi igapäevaselt vaja ei ole, siis paljud meist enam seda autos ei hoia,“ selgitas Veilberg.

Euroopa Liidus liiklemiseks piisab tavalisest liikluskindlustuse poliisist, mis on üldjuhul saadetud kliendile e-postiga ja mida saab ka interneti iseteenindusest vajadusel ise hõlpsasti välja printida. Roheline kaart kehtib ainult prindituna rohelisele paberile.

„Kui ees ootab näiteks sõit Soome, siis tihti arvatakse ekslikult, et vaja on ka rohelist kaarti. Nii see aga pole, sest rohelist kaarti ehk rahvusvahelist liikluskindlustuse poliisi on vaja ainult väljaspool Euroopa Liitu, lähiriikidest näiteks Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas,“ lisas Veilberg.

If Kindlustuse liikluskindlustuse poliisiga võib julgelt Euroopa Liidus liigelda, sest sellel on ka inglise keeles selgitus, millega on tegemist.

Roheline kaart on kohustuslik kaasa võtta rohelise kaardi süsteemi liikmesriikidesse, mis ei ole Euroopa Liidu ega Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigid. Need riigid on: Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Bosnia ja Hertsegoviina, Iisrael, Iraan, Makedoonia, Maroko, Moldova, Montenegro, Serbia, Tuneesia, Türgi, Ukraina, Valgevene, Venemaa.