Peamenüü Edasi

2017. aasta pressiteated ja uudised

  1. Selle aasta suurim kortermaja tormikahju on 22 000 eurot

    16 august 2017
    Kahe viimase aasta suurim If Kindlustuses hüvitatud kortermaja tormikahju ulatub 22 000 euroni, kui tänavu aprillis sai Tallinnas asuva ühistu katus tugeva tuule tõttu kahjustada. Keskmine kortermajale tekkinud tormikahju on 5000 eurot.
  2. If Kindlustusele teatati 56 tormikahjust summas 100 000 eurot

    14 august 2017
    Nädalavahetuse äikesetormi järel teatati If Kindlustusele 51 tugevast tuulest ja äikesest tingitud varakahjust ning neljast kaskokahjust. Ühel juhul sai vigastada ka laps, kes tormi tõttu trepil kukkus. Tormikahjud küündivad 100 000 euroni. Kõige rohkem kahjuteateid tuli Harjumaalt ja Järvamaalt.
  3. If teenis esimese poolaastaga Baltikumis 7,2 miljonit eurot kasumit

    08 august 2017
    If P&C Insurance AS-i Eesti ettevõtte ning Läti ja Leedu filiaalide 2017. aasta esimese kuue kuu puhaskasum oli 7,2 miljonit eurot, olles mullu samal perioodil 6,7 miljonit eurot.
  4. 13 huvitavat fakti kindlustusest

    27 juuli 2017
    If Kindlustus pani oma statistika põhjal kokku rea huvitavaid fakte, mis puudutavad nii elu laiemalt kui kindlustust kitsamalt. Vaata, mis nädalapäeval juhtub enim kahjusid, missugused sõidukid on enim osalenud liiklusõnnetustes, kui vana on vanim kindlustusvõtja ja muudki huvitavat. Järgnevalt on välja toodud 13 põnevat fakti kindlustuse kohta.​
  5. Äike on sellel suvel tekitanud tavapärasest vähem pahandust

    24 juuli 2017
    Külmavõitu suve tõttu on sellel suvel äike tekitanud võrreldes möödunud aastatega vähem kahju inimeste varale. Sellel aastal on If Kindlustuses registreeritud 62 äiksest põhjustatud varakahju, mida on võrreldes eelmise aastaga pea kolm korda vähem.
  6. Murduvad puud põhjustavad tuhandete eurode eest kahjusid

    19 juuli 2017
    Möödunud aastal teatati If Kindlustusele 72 kahjust, kus tugeva tuule tõttu murdunud puud või oksad kukkusid hoonetele ja sõidukitele. Ühel juhul vigastas tuule tõttu murdnud puu ka inimest. Kokku ulatusid vastavate kahjude hüvitised 155 000 euroni. Suurim puu murdumisest tekkinud kaskokahju toimus mullu juulis Tartumaal, kui sõiduauto remont läks maksma üle 11 500 euro. Tänavu on viimase kolme kuu jooksul murdunud puud põhjustanud 12 kahjujuhtumit.
  7. Eestlased satuvad välismaal üha rohkem liiklusõnnetustesse

    13 juuli 2017
    If Kindlustuse kahjustatistika alusel kasvas esimesel poolaastal välismaal toimunud liiklusõnnetuste osakaal mullusega võrreldes 40 protsendi võrra. Tänavu on Ifis registreeritud 1211 võõrsil toimunud sõidukikahju, mis moodustab 14 protsenti kõikidest kasko- ja liikluskindlustuse kahjudest.
  8. If Kindlustuse klientide autod on tänavu põlema läinud 17 korral

    10 juuli 2017
    If Kindlustus tuletab meelde, et sõiduki põlemise korral hüvitab kaskokindlustus kahjud kõikide pakettidega.
  9. Jalgrattaga kukkumine Tais päädis 65000-eurose raviarvega

    10 juuli 2017
    Sellel aastal on If Kindlustuse klientidel reisil olles meditsiinilist abi vaja läinud kõige sagedamini Austraalias, kus on poole aasta jooksul haigestumistest ning traumadest teada antud 96 korral. Austraaliale järgnevad Tai (32 juhtumit), Türgi (27 juhtumit), Hispaania (26 juhtumit) ning Egiptus (24 juhtumit). Kõige suurem reisikindlustuse kahju aasta esimeses pooles toimus aga Tais, kus õnnetu jalgrattaga kukkumine päädis 64 485 euro suuruse raviarvega.
  10. Ärge jätke autos asju nähtavale

    28 juuni 2017
    Läheneva laulupeo ja teiste suveüritustega seoses palub If Kindlustus inimestel mitte jätta autodes nähtavale väärtuslikke esemeid ja varguse korral kindlasti teavitada ka politseid. Käesoleval aastal on If Kindlustusele teatatud 115 juhtumist, kus autodel on küljeklaas purustatud. Eriti tähelepanelik tuleb olla suveüritustel, kaubanduskeskuste ja terviseradade parklates.
  11. Milline paistab Eestimaa koduakendest? Vaata fotokonkursi parimaid töid

    25 juuni 2017
    Jaanipühadega lõppes If Kindlustuse korraldatud heategevuslik fotokonkurss „Eestimaa minu koduaknast“. Konkursile esitas oma töö rohkem kui 400 inimest pea igast Eesti maakonnast.
  12. Jaanipühadel juhtub enim õnnetusi sportides ja kukkudes

    21 juuni 2017
    If Kindlustuse viimase viie aasta statistika näitab, et jaanipühade levinuimad kahjud toimuvad tavalistes suvistes olukordades õues sportides ja looduses liikudes. Viie aasta jooksul on Ifis registreeritud 164 jaanipühadel juhtunud õnnetusjuhtumit. Sportimisest, kukkumisest ja vette hüppamisest põhjustatud õnnetuste sagedasemad vigastused on käe- ja jalaluude murrud ja nihestused.
  13. If Kindlustus maksis mais 3,5 miljonit eurot hüvitisi

    13 juuni 2017
    Lõppenud kuul maksis If Kindlustus oma klientidele 2513 kahjujuhtumi eest 3,5 miljonit eurot hüvitisi. Suurimad maikuu väljamaksed olid kasko- ja liikluskindlustuse kahjude eest, kus If korvas kummagi puhul 1,2 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitas If 1 miljoni euro ulatuses.76% hüvitiste summast maksti välja Eestis toimunud ja 24% välisriikides juhtunud kahjude eest.
  14. Mida teha liiklusõnnetuse korral välismaal?

    07 juuni 2017
    Suveperioodil sageneb autoga välismaale reisimine ning sellega seoses ka liiklusõnnetuste arv välisriigis. If Kindlustuse kliendid põhjustasid eelmisel aastal välismaal 991 liiklusõnnetust, tänavu viie kuuga on teatatud 451 õnnetusest. Enim liiklusõnnetusi välisriikides on Ifis sellel aastal registreeritud Soomes (89), Saksamaal (83), Rootsis (64), Venemaal (33) ja Poolas (24).
  15. Laste osakaal rattaõnnetustes on märgatavalt kasvanud

    01 juuni 2017
    Viimastel aastatel juhtub jalgratturitega aina vähem õnnetusi, näitab If Kindlustuse kahjustatistika. Viimase nelja aastaga on jalgrattaõnnetuste hulk vähenenud tervelt 35 protsendi võrra. Samas on aga laste osakaal rattaõnnetustes märgatavalt tõusnud.
  16. Tasakaaluliikuritega juhtunud õnnetuste arv kasvab

    29 mai 2017
    Viimasel ajal on eriti laste hulgas populaarsust kogunud akudel töötavad tasakaaluliikurid. Tasakaalusõiduki ostmisel ja kasutamisel tuleb meeles pidada, et tegemist ei ole mänguasja, vaid sõiduvahendiga, mille maksimaalne sõidukiirus on 15 km/h. Kui mullu teatati If Kindlustusele kolmest tasakaalulauaga toimunud õnnetusest, siis selle aasta mais on Ifis registreeritud juba kaks õnnetust tasakaaluliikuriga, millelt kukkudes on sõitja väga tõsiselt viga saanud.
  17. Kes katab kortermaja põlengus tekkivad kahjud?

    26 mai 2017
    If Kindlustus tuletab meelde, et kortermajas toimuva tulekahju korral sõltub kahjustada saanud korteri taastamine sellest, kas korterid on kindlustatud või mitte. Kui põlengus kahjustada saavate korterite omanikel on sõlmitud kodukindlustus, siis hüvitab neile tekkinud kahjud nende kindlustusselts. Kui korterites olev kodune vara, tehnika ja isiklikud asjad on kindlustamata, ei korva tulekahju korral neid ka kindlustus ning omanikul tuleb endal leida rahalised vahendid ka kodu remondiks.
  18. Algas heategevuslik fotokonkurss „Eestimaa minu koduaknast“

    25 mai 2017
    If Kindlustus käivitas heategevusliku fotokonkursi „Eestimaa minu koduaknast”, et Eesti Vabariigi 100. juubeliks kokku koguda erinevad vaated Eestist, pildistatuna inimeste kodudest. Fotokonkursiga toetatakse mittetulundusühingut Igale Lapsele Pere.
  19. Maikuust sagenevad kodudesse sissemurdmised hüppeliselt

    16 mai 2017
    If Kindlustuse viimase viie aasta statistika näitab, et kevadeti tõuseb märgatavalt kodudesse sissemurdmiste arv. Kui talvekuudel registreeritakse umbes kümmekond murdvargust, siis maikuus ja suvepuhkuste perioodil teatatakse juba ligi 30 sissemurdmisest kuus.
  20. Aprillis uputati alumisi naabreid 39 korral

    14 mai 2017
    Aprillis maksis If Kindlustus oma klientidele 2124 kahjujuhtumi eest 2,7 miljonit eurot hüvitisi. Suurimad aprillikuu väljamaksed olid kasko- ja liikluskindlustuse kahjude eest, kus If korvas vastavalt 1,1 miljoni ja 0,7 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitas If 744 000 euro ulatuses.