Peamenüü Edasi

2018. aasta pressiteated ja uudised

  1. If Kindlustus kutsub üles aitama neid, kes aitavad teisi

    21 detsember 2018
    If Kindlustus toetab sellel aastal koostööpartneritele jõulukinkide tegemise asemel vabatahtlikke päästjaid ja abipolitseinikke 5000 euro suuruse annetusega. Sellega aidatakse vabatahtlikele soetada sooja pesu ja talvemütse.
  2. Vaata, milliste jaburate kindlustuskelmustega on vahele jäädud

    20 detsember 2018
    Olgugi, et kindlustuspettus on kriminaalkorras karistatav, leidub aeg-ajalt neid, kes üritavad valeinfot edastades kindlustushüvitist saada. Valel on lühikesed jalad, mistõttu lõppevad need katsed ratsa rikkaks saada tavaliselt fiaskoga. Järgnevalt toome välja mõned jaburad Eesti inimeste poolt tehtud kindlustuskelmuste katsed, millega on If Kindlustuselt proovitud kindlustushüvitist välja petta.
  3. Uuring: mehed rööprähklevad autoroolis naistest kaks korda rohkem

    12 detsember 2018
    If Kindlustuse tellitud ja Norstati läbi viidud uuringust selgus, et mehed rööprähklevad ehk tegelevad autoroolis samal ajal mitme tegevusega naistest ligi kaks korda enam. Uuringus osales Eestist üle 1000 inimese.
  4. Hea teada enne adventi: 6 tuleohtlikku viga, mida tehakse küünla põletamisel

    28 november 2018
    Pühapäeval süüdatakse esimese advendil puhul kodudes küünlad. Paraku lihtsaid ohutusnõudeid jälgimata võivad küünalde põletamisega kaasneda õnnetud tagajärjed ja halvimal juhul võib see päädida tulekahjuga.
  5. Enne ja pärast: vaata kuidas pea täielikult tuleroaks läinud maja taastati

    20 november 2018
    Selle aasta alguses süttis elektrisüsteemist Setomaa vallas Igrise külas elavate pensionäride kodu ja põles pea täielikult maha. Õnnetus oli õnnelik, sest ükski inimene viga ei saanud ja tänaseks on maja kindlustuse abiga ülesse ehitatud.
  6. Vaata, kus ja millal on suurim tõenäosus sõita otsa metsloomale

    12 november 2018
    If Kindlustusele on sellel aastal teada antud 691 kahjujuhtumist, mille on põhjustanud sõiduki otsasõit metsloomale. Kõige rohkem on toimunud metsloomadega kokkupõrkeid Harjumaal ning suurim hulk õnnetusi toimub hilisõhtul kella 22 ja 24 vahel.
  7. Ettevaatust: pesumasinad on tänavu uputanud kodusid 145 000 euro eest

    25 oktoober 2018
    If Kindlustuse kahjustatistika näitab, et paljud uputused kodudes saavad alguse pesu- ja nõudepesumasinast. Suurt osa nendest õnnetustest annaks aga ära hoida, kui vahetada iga viie aasta tagant pesumasina äravoolu voolikut.
  8. Euroopa ravikindlustuskaart ei pruugi välismaal õnnetusse sattudes hiigelarvest päästa

    15 oktoober 2018
    Eesti Haigekassa poolt väljastatud ravikindlustuskaart on Euroopas reisides väga vajalik ja annab Euroopa Liidu piires õiguse saada koheselt vajaminevat arstiabi. Paraku ei pruugi kaardi olemasolu välismaal õnnetusse sattudes hiiglaslikest arvetest päästa. If Kindlustus soovitab lisaks ravikindlustuskaardile sõlmida ka reisikindlustuse.
  9. Murdvarguste hulk eelmise aastaga võrreldes vähenemismärke ei näita

    09 oktoober 2018
    Tänavu esimese üheksa kuuga on If Kindlustusele teatatud 79 murdvargusest, mis on tekitanud hinnangulist kahju 66 000 eurot eest. Kõige enam on murdvargustest teada antud Harjumaal, kus üheksa kuuga on toimunud 35 sissemurdmist kahjusummas 28 500 eurot. Harjumaale järgnevad Tartumaa, Ida-Virumaa ja Pärnumaa – igal pool kaheksa murdvargust.
  10. Tormi tagajärjed: If Kindlustusele on teatatud 25 kahjust ligi 45 000 euro eest

    27 september 2018
    Kaks päeva tagasi Eestit räsinud tormi tõttu on If Kindlustusele tänaseks teada antud 25 kindlustusjuhtumist, mille kahjud küündivad hinnanguliselt 45 000 euroni. 23 neist olid varakahjud ja kaks neist olid kaskokindlustuse kahjud.
  11. Uuring: üle kolmandiku ettevõtetest pakub töötajatele tervisetoetusi

    25 september 2018
    Üle kolmandiku ettevõtteid Eestis pakub oma töötajatele tervist edendavaid toetusi, selgus If Kindlustuse tellitud uuringust.
  12. Lemmiklooma kahjujuhtumite arv tõusis suvel ligi kolmandiku võrra

    19 september 2018
    Soe suvi tõi kaasa suurema hulga kahjuteateid lemmikloomade haigestumisest või õnnetusse sattumisest, mõnel kuul tõusis arstiabi vajanud loomade arv isegi kolmandiku võrra.
  13. If kindlustus tuletab meelde: ärge unustage suvel linnakodu ohutust!

    15 juuli 2018
    If Kindlustus tuletab kõigile meelde, et suvel kasvab hüppeliselt kodudesse sissemurdmiste arv, sest vargad on kiired ära kasutama valveta jäänud linnakodusid.
  14. Eestlasi teeb õnnelikuks pädevuse tunne

    03 juuli 2018
    If Kindlustus viis juba teist järjestikust aastat kõigis kolmes Balti riigis läbi oma aitamisindeksi uuringut (Help Index Study), mille kogutud andmed näitavad, et inimesed on õnnelikumad teisi aidates, mitte ise abi saades.
  15. Katse: autosse sissemurdmine võtab vaid 30 sekundit!

    28 juuni 2018
    Seoses lähenevate suveüritustega tuletab If Kindlustus inimestele meelde mitte jätta autodes nähtavale isiklikke esemeid – autosse sissemurdmine võtab aega vaid loetud sekundid.
  16. If toetas Varjupaikade MTÜ-d 700 euroga

    25 juuni 2018
    Maikuus toimunud lemmikloomakindlustuse kampaaniaga õnnestus Ifil koguda 700 eurot, mis anti möödunud reedel üle Varjupaikade MTÜ-le.
  17. Ettevaatust jaanitule tegemisel!

    20 juuni 2018
    Seoses lähenevate pidustustega soovib If Kindlustus kutsuda kõiki üles ettevaatlikkusele jaanitule tegemisel.
  18. Meeldetuletus autoga reisijatele – Euroopa liidu piires peab liikluskindlustuse poliis paberil kaasas olema

    18 juuni 2018
    If Kindlustus soovib kõigile autoga suvel Euroopasse reisijatele meelde tuletada, et Euroopa Liidu piires sõites peab liikluskindlustuse poliis olema kaasas paberkandjal. Samas nn rohelist kaarti ei ole Euroopa Majanduspiirkonnas autoga reisides üldse tarvis.
  19. Kuus soovitust, kuidas tasakaaluliikuriga ohutult sõita

    29 aprill 2018
    If Kindlustuse statistika järgi kasvavad igal kevadel õnnetusjuhtumikindlustuse kahjud, millest paljud on seotud laste harrastusspordiga. Enim satuvad õnnetustesse kooliealised lapsed ning lisaks luumurdudele on kukkudes eriti ohtlikud peatraumad.
  20. Tankimispüstoli paaki unustamine võib maksta tuhandeid eurosid

    20 märts 2018
    If Kindlustuse statistikast selgub, et igal kuul registreeritakse mitmeid kahjujuhtumeid, kus kliendid on bensiinijaamast minema sõites tankimispüstoli paaki unustanud. 2017. aastal teatati Ifile 69 sellisest liikluskindlustuse kahjust. Suurim kütusetankurile tekitatud kahju ulatus mullu 3400 euroni ja keskmine hüvitis oli 430 eurot juhtumi eest.