Peamenüü Edasi

2017. aasta pressiteated ja uudised

  1. Pürotehnika põhjustab igal aastavahetusel raskeid õnnetusi

    29 detsember 2017
    If Kindlustuse statistika järgi põhjustavad ilutulestiku raketid igal aastavahetusel raskeid õnnetusi ja enamasti on need tingitud raketi valest kasutamisest või enneaegsest plahvatamisest. Enim on inimesi tabanud raketid või nende tükid põhjustanud käte ja näopiirkonna vigastusi.
  2. Vaata, kui kulukaks võib kujuneda reisil haigestumine

    27 detsember 2017
    If Kindlustuse reisikindlustuse statistika järgi kannatavad eestimaalased reisidel enim seedeprobleemide, kõrvapõletike ja ülemiste hingamisteede infektsioonide all. Soojamaareisidel on sagedased ka allergiad ja päikesepõletused. Traumadest on kõige levinumad haavad, jalavigastused ja luumurrud. Toome näiteid, kui kulukaks võib kujuneda võõrsil haigestumine.
  3. If Kindlustus kutsub üles toetama vähiravifondi „Kingitud elu”

    21 detsember 2017
    If Kindlustus toetab sellel aastal jõulukinkide tegemise asemel 5000 euro suuruse annetusega vähiravifondi „Kingitud elu". Ifil on iga-aastane traditsioon panustada jõuluajal heategevuslikesse projektidesse.
  4. Üllatav fakt: jõulupühadel saadakse enim vigastusi kukkudes ja sportides

    20 detsember 2017
    If Kindlustuse viimase kolme aasta statistika näitab, et jõulupühade sagedasemad õnnetused on seotud kukkumise ja sportimisega. Aastatel 2014-2016 on Ifis registreeritud 122 jõulupühadel toimunud õnnetusjuhtumi kahju, millest pooled ehk 64 on kukkumised, 17 sportimisel juhtunud õnnetused ja üheksal juhul on vigastusi saadud kaklustes.
  5. If läheb üle sularahavabadele büroodele

    12 detsember 2017
    If Kindlustus läheb üle sularahavabadele büroodele, et muuta klientidele arveldamist lihtsamaks ja turvalisemaks ning Ifi protsesse tõhusamaks. Muudatus jõustub aasta pärast ehk alates 1. detsembrist 2018, et tagada sujuvam üleminek ja jätta klientidele aega muudatusega harjumiseks.
  6. Selle sügise kulukaim teelt väljasõidu kahju ulatub 40 000 euroni

    29 november 2017
    Ilmateenistus lubab lähipäevadeks lörtsi- ja lumetormi, mille tulemusel muutuvad teeolud keeruliseks. Selle sügise suurim If Kindlustuse hüvitatud libedal teel juhtunud kahju ulatub 40 000 euroni, kui esimese lumega kaotas Harjumaal juhitavuse 2017. aasta sõiduk. Teelt väljasõidu järel läks auto mahakandmisele. Alates oktoobri lõpust on Ifile teatatud 120 juhtumist, kus autojuhid on liiklusõnnetuse põhjusena viidanud libedatele teeoludele.
  7. Küünla põletamisel pea meeles kahe sentimeetri reeglit

    27 november 2017
    Detsember on ukse ees ja juba esimesel advendil süüdatakse paljudes kodudes küünlad. Kardinatele ja jõulukaunistustele liiga lähedale paigutatud küünlad ning järelevalveta jäetud lahtine tuli põhjustavad igal aastal tulekahjusid. If Kindlustus annab oma kahjustatistikast lähtuvalt mõned nõuanded, kuidas küünlaid ohutult põletada.
  8. Tänuüritusel „Aitame Eesti turvaliseks” premeeriti silmapaistvaid vabatahtlikke

    07 november 2017
    Täna tõsteti Eesti esimesel eraalgatuslikul vabatahtlike tänuüritusel „Aitame Eesti turvaliseks” esile priitahtlikke päästjaid, abipolitseinikke ja inimesi, kes on vabast tahtest aidanud muuta Eestit turvalisemaks. Kokku esitati tunnustamiseks ligi 60 lugu üle kogu Eesti.
  9. If teenis tänavu üheksa kuuga Baltikumis 11,2 miljonit eurot kasumit

    01 november 2017
    If P&C Insurance AS-i selle aasta esimese üheksa kuu majandustulemused olid taas tugevad. Eesti ettevõtte ning Läti ja Leedu filiaalide 2017. aasta üheksa kuu puhaskasum oli 11,2 miljonit eurot, olles mullu samal perioodil 9,9 miljonit eurot.
  10. Lemmikloomade kahjuhüvitised on aastaga kahekordistunud

    30 oktoober 2017
    Septembris teatati Ifile 156 koera ja kassi kindlustusega seotud kahjujuhtumist, mida on aasta varasemaga võrreldes 70 protsenti rohkem. Möödunud kuul ulatusid lemmikloomadega toimunud kahjud üle 35 000 euro, kasvades aastaga 114 protsendi võrra. Enamus juhtudel oli põhjuseks looma haigusega seotud ravikulud, neist viiel juhul oli tegu traagiliselt lõppenud haigestumisega.
  11. Peaministri autoga seotud õnnetuse kahjud katab If Kindlustus

    29 oktoober 2017
    Möödunud nädala kolmapäeval Tallinnas peaministri sõidukile ja avarii põhjustanud autole tekkinud kahjud katab If Kindlustus.
  12. Öökülmad ja lumi on kaasa toonud esimesed liiklusõnnetused

    25 oktoober 2017
    If Kindlustusele on viimase kolme päevaga teatatud kümnest juhtumist, kus libedate teeolude tõttu on sõidukid kaotanud juhitavuse ja sattunud avariidesse. Esimene lume tõttu toimunud teelt väljasõit leidis aset juba kolmapäeva hilisõhtul Harjumaal. Laekunud on ka teade esimesest õnnetusjuhtumikahjust, kus libedal teel kukkudes sai vigastada jalakäija.
  13. Otsasõit põdrale läks maksma üle 22000 euro

    15 oktoober 2017
    Selle aasta suurim If Kindlustuses hüvitatud metsloomaga kokkupõrke sõidukikahju küündib 22 115 euroni, kui Rapla maakonnas hüppas sõidukile ette põder. Õhtuhämaruses toimunud kokkupõrke tagajärjel läks 2017. aasta sõiduauto mahakandmisele.
  14. Tormid põhjustasid augustis viimase kümne aasta varakahjude rekordi

    24 september 2017
    Augustis teatati If Kindlustusele 860 varakahjust ja see on viimase kümne aasta suurim ühes kuus registreeritud varakahjude arv. Enim kasvatasid õnnetuste arvu tugev tuul, äike ja vihmasajud. Kolmandik eluasemetega toimunud kahjudest olid tingitud veeavariidest, 20% juhtudel oli tegu tormikahjudega ning 14% koduse vara elektrikahjudega.
  15. Elektrum hakkab koostöös Ifiga äriklientidele pakkuma elektriliste riskide kindlustuskaitset

    20 september 2017
    Elektrum Eesti hakkab alates 20. septembrist koostöös If Kindlustusega pakkuma uusi ärikliendi elektripakette, mis sisaldavad lisaks elektrienergiale ka kindlustuskaitset elektriliste riskide vastu.
  16. Auto töökotta jätmine lõppes sõiduki kadumisega

    19 september 2017
    Eile registreeriti If Kindlustuses autovarguse kahjujuhtum, kus klient viis oma sõiduki Tallinnas asuvasse vinüülkiletamise töökotta, kuid autole järele minnes olid kadunud nii auto kui ka töö vastu võtnud isik.
  17. Kuidas kaitsta oma suvekodu murdvarguste eest?

    06 september 2017
    Suve lõpp tähistab aega, mil suvekodus pakitakse asjad kokku ja naastakse pikemaks perioodiks linnakoju. Ühtlasi tähendab see, et suvekodu jääb pikemalt valveta ja võib seetõttu muutuda lihtsaks saagiks murdvarastele.
  18. Seitse üllatavat fakti reisikindlustuse kohta

    04 september 2017
    If Kindlustus pani kokku rea huvitavaid reisikindlustust puudutavaid fakte, millega oma töös igapäevaselt kokku puutume ja mis osutuvad klientide jaoks tihti üllatuseks. Kliendid on tänavu Ifile teatanud 1640 reisikindlustuse kahjust 558 000 euro ulatuses.
  19. Vooluvõrku jäetud kohvimasina tõttu hävis tulekahjus suvekodu

    28 august 2017
    Tänavu augustis põhjustas suvekodus vooluvõrku jäetud kohvimasin ulatusliku põlengu, kus hävis enamus hoonest ja majas olnud varast. Kahjusumma ulatub 40 000 euroni. Tänavu on If Kindlustuses registreeritud 56 elamutes toimunud tulekahju. Neist 11 juhul on põlengu põhjustanud elektriseadmed ja kahjusumma küündib 640 000 euroni.
  20. Tormituuled ja vihmasajud kasvatasid varakahjude arvu poole võrra

    23 august 2017
    Viimase kümne päevaga on If Kindlustuses registreeritud 378 varakahju, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 54 protsenti rohkem. Enim on teatatud loodusjõududest tingitud kahjudest. Järsku kasvu mõjutas kõige rohkem 12. augusti äikesetorm, mis tõi kaasa ligi 100 kahjuteadet kogusummas 209 000 eurot. Suurim tormikahju küündib 32 000 euroni, kui Järvamaal lõhkus torm ühes majapidamises kolme hoone katused ja kasvuhooned, murdis puid ja kahjustas maja kõrvale pargitud sõidukit.