Peamenüü Edasi

2016. aasta pressiteated ja uudised

  1. Raketid tekitavad igal aastal raskeid vigastusi

    29 detsember 2016
    If Kindlustuse statistika kohaselt põhjustavad ilutulestiku raketid igal aastal raskeid õnnetusi, enamjaolt on põhjuseks olnud raketi vale kasutus või enneaegne plahvatus. Sageli on inimest tabanud raketi põhjustatud vigastused pöördumatud, hoonete akendest sisse lendavad raketid aga põhjustavad tulekahjusid. Kordame siinkohal üle ilutulestikuga ümberkäimise ABC.
  2. Traagilised jõulud – kaks hävinud elumaja ning üks hukkunu

    28 detsember 2016
    Tänavused jõulupühad olid väga kurvad – tulekahju hävitas kahe If Kindlustuse kliendi kodu ning röövis seejuures ka ühe inimelu. Hukkunuga tulekahju sai esialgsel hinnangul alguse gaasiseadmest ning teise kodu hävitas elektriseadmest alguse saanud tulekahju. Mõlemad tulekahjud toimusid jõulupühadel. If Kindlustus soovitab gaasiseadmete kontrolliks kutsuda ekspert.
  3. Miks jäädakse ilma reisikahjude hüvitistest

    19 detsember 2016
    If Kindlustuses on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus reisikindlustus sõlmitakse juba välisriigis olles ning pärast õnnetuse toimumist. Tuletame inimestele meelde, et reisikindlustus tuleb sõlmida enne reisile asumist. Lisaks tuleb reisikindlustust ostes valida ka kõrgem risk, kui reisil olles plaanitakse tegeleda kõrgema riskiga tegevustega, nagu näiteks skuutriga sõitmine. Samuti tuletame meelde, et kindlustusandjal ei ole hüvitamise kohustust, kui õnnetuse toimumisele aitas kaasa joobeseisund.
  4. Viie päevaga vigastas katuselt langenud lumi Tallinnas 7 sõidukit

    01 detsember 2016
    Novembri keskpaigas alanud sulailm tõi If Kindlustusele viie päeva jooksul 7 juhtumit, kus katuselt langenud lumi vigastas räästa alla pargitud sõidukeid. Kõigil 7 juhul oli ühistul sõlmitud vastutuskindlustus Ifis, mistõttu kandis kahjud nende eest If. Soovitame inimestel lumisele ilmale järgneva sula ajal sõidukeid räästa alla mitte parkida, samuti tasub tähelepanelik olla jalakäijatel.
  5. Ifi liikluskindlustuse kliendid on tänavu maju ramminud 128 korral

    22 november 2016
    If Kindlustus luges Viljandis juhtunud õnnetuse valguses kokku tänavused liikluskindlustuse klientide tekitatud kahjud. Alates aasta algusest on Ifi liikluskindlustuse kliendid oma sõidukiga hooneid vigastanud 128 korral summas 630 000 eurot. Kokku on If Kindlustus tänavu oma liikluskindlustuse klientide eest kannatanutele hüvitisi tasunud 15 miljoni euro ulatuses.
  6. Katse: kuumale pliidile unustatud toit saab ohtlikuks 15 minutiga

    22 november 2016
    Toidu kõrbemine on päästjatele igapäevaseks väljakutseks ning Päästeameti statistika kohaselt on toidukõrbemisest alguse saanud tulekahjudes tänavu kannatada saanud neli inimest. If Kindlustus selgitas katse käigus välja, kui pika aja peale muutub pliidile unustatud toit inimese tervisele ohtlikuks.
  7. Katse: vooluvõrgus triikraud põhjustab tulekahju 30 minutiga

    21 november 2016
    Päästeameti andmetel on aastas keskmiselt 200 tulekahju, mille põhjustavad erinevad elektriseadmed alates rösterist ning lõpetades külmkappide ja boileritega. If Kindlustus selgitas katse käigus välja, kui mitme minutiga põhjustab lihtne vooluvõrku unustatud triikraud tulekahju.
  8. Ahju küljes rippuv riideese põhjustas ulatusliku tulekahju

    17 november 2016
    Nädalapäevad tagasi juhtus ühes Eesti väikelinnas tulekahju, kus ahju külge rippuma pandud riideese põhjustas elamise hävitanud tulekahju. If Kindlustus paneb inimestele südamele, et ahju vastas ega ka vahetusläheduses ei tohi hoida kergesti süttivaid esemeid. Samuti tuleb arvestada võimalusega, et tuleohutusnõuete raske rikkumise tõttu võib kindlustusselts hüvitist vähendada või sootuks maksmisest keelduda.
  9. Lumise nädalaga ligi 400 liiklusõnnetust

    09 november 2016
    Nädal aega talviseid teeolusid kasvatasid nii kaskokindlustuse kui ka liikluskindlustuse kahjujuhtumite arvu kolmandiku võrra. Alates möödunud kolmapäevast on Ifi kliendid teada andnud 372 õnnetusest, kus sõiduk on õnnetuse tagajärjel viga saanud. Neist 221 toimusid Harjumaal ning kokku läheb sõidukite remont maksma üle poole miljoni euro.
  10. Millal peab kaasas olema liikluskindlustuse poliis ja millal roheline kaart?

    08 november 2016
    Eestis ei ole liikluskindlustuse poliisi kaasaskandmine kohustuslik, kuid Eestist välja sõites tuleb see kaasa võtta. Kellel aga plaan autoga Venemaale sõita või mõnda teise Euroopa majanduspiirkonda mitte kuuluvasse riiki, peab kaasa võtma liikluskindlustust tõendava dokumendi välismaal ehk rohelise kaardi. Soovitame roheline kaart oma kindlustusandjalt hankida juba varakult, kuna üldjuhul väljastatakse seda üksnes kindlustusseltsi büroost lahtioleku aegadel.
  11. Ifi reisiloosi kampaania on lõppenud ning võitja selgunud!

    03 november 2016
    Oktoobrikuus oli kõigil võimalus osaleda If Kindlustuse reisikampaanias ning võita reis Taisse koos kaaslasega. Loosis osalesid kõik oktoobrikuu jooksul Ifis kodukindlustuse sõlminud inimesed.
  12. Liiklusõnnetuses kannatanu saab kahju käsitleda enda kindlustusseltsis

    26 oktoober 2016
    Tuletame sõidukijuhtidele meelde, et kaks aastat tagasi jõustunud liikluskindlustuse seadus lubab liiklusõnnetuses kannatanud poolel valida, kas kahju hakkab käsitlema õnnetuse põhjustanud juhi kindlustusselts või tema enda kindlustusselts. Kordame siinkohal ka üle, millistel juhtudel oma kindlustusandja hüvitamise võimalust kasutada ei saa.
  13. Esimesed väljasõidud libeduse tõttu – olge ettevaatlikud!

    21 oktoober 2016
    If Kindlustusele on laekunud juba esimesed juhtumid, kus varahommikuse libeduse tõttu on sõiduk teelt välja sõitnud. Soovitame autojuhtidel eriti ettevaatlik olla just hommikuti enne päikesetõusu ning arvestada, et puude lehed teel võivad samuti sõiduolud väga libedaks muuta.
  14. Miks ei soovita If Kindlustus varakahju hüvitist rahas võtta?

    20 oktoober 2016
    Kuigi klassikalise varakahju juhtumi puhul organiseerib kindlustusselts kahjueelse olukorra taastamiseks remonttööd läbi oma ehituspartnerite, on siiski jäetud inimesele võimalus kindlustuselt saadud hüvitise eest ise remonttööd teostada. Anname siinkohal nõu, kuidas oleks pärast õnnetust mõistlik käituda ning milline tee hüvitise saamiseks valida.
  15. Millised õnnetused kimbutavad enim suvekodusid ning kuidas neid ära hoida?

    06 oktoober 2016
    Sügis on alanud ning suvekodud jäetakse omapäi. Reastame siinkohal õnnetused, mille puhul on Ifi klientidel tulnud abi saamiseks kindlustuse poole pöörduda ning toome välja ka olulisemad juhised, millele suvekodust lahkudes tähelepanu pöörata.
  16. Kuidas vältida loomale otsasõitu ning mida teha siis, kui see ikkagi juhtub?

    27 september 2016
    Alanud on põtrade ning hirvede jooksuaeg, mistõttu tasub autojuhtidel asulavälisel teel tavapärasest tähelepanelikum olla. Möödunud aasta sügisel andsid Ifi kliendid ootamatult teele jooksnud loomale otsa sõidust teada 230 korral ning nende sõidukite remont läks maksma 400 000 eurot. Tuletame siinkohal meelde, kuidas loomadele otsasõitu vältida ning mida teha siis, kui seda vältida siiski ei õnnestunud.
  17. Viis punkti, mida ahju kütmisel meeles pidada

    14 september 2016
    Pühkimata korstnatest ning hooletusest ahju kasutamisel on tänavu alguse saanud üle 60 tulekahju, neis hukkus kuus inimest. Toome siinkohal korstnapühkija abiga välja viis olulist punkti, mida ahju kütmisel meeles tuleks pidada
  18. Kohus määras kindlustuskelmuse eest reaalse vangistuse

    07 september 2016
    Möödunud aastal If Kindlustusele tahvelarvuti väidetava varguse kohta kahjuavalduse teinud kodanik on tänaseks kohtu poolt reaalselt vangi mõistetud. Kelm oli kindlustuselt korduvalt püüdnud kindlustushüvitist välja petta ning lisaks oli ta juba varem tingimisi vangi mõistetud. Kindlustuskelmuse eest mõisteti talle 8 kuud reaalset vangistust.
  19. Liiklus- ning kaskokindlustuse sõlmimiseks piisab nüüd sõiduki registreerimisnumbri sisestamisest

    30 august 2016
    Internetis kindlustamine kasvab suurel kiirusel ning kindlustusseltsid arendavad oma keskkondi iga päevaga järjest kiiremaks ja lihtsamaks. If Kindlustuse e-büroost liiklus- ning kaskokindlustuse ostmiseks piisab nüüd üksnes sõiduki registreerimisnumbri sisestamisest. Ifi e-büroost ostetakse kuus keskmiselt pea 10 000 poliisi.
  20. Elektriseadmed põhjustavad tulekahjusid, kuidas neid ära hoida?

    21 august 2016
    Viimasel ajal on tulekahjusid põhjustanud erinevad elektriseadmed, alates rösterist ning lõpetades külmkappide ja boileritega. Ka palju kõneainet pakkunud Piirissaare viimased kaks suurt põlengut said alguse elektriseadmest. Päästeameti andmetel on tänavu elektriseadmest alguse saanud 87 põlengut, Ifi klientidel on samal põhjusel kodud süttinud 26 korral. Anname siinkohal nõu, kuidas selliseid kahjusid ära hoida.